"ويز" ايراني به بازار آمد
علمي
بزرگنمايي:
چه خبر - نرمافزار مسيرياب ويز (Waze)ايراني هم آمد
پس از جنجالهاي مربوط به نرمافزار مسيرياب ويز (Waze) و خصوصا استفاده تاکسييابهاي اينترنتي از اين نرمافزار، گزارشي درباره فرصت ايجادشده براي برنامهنويسان و توليدکنندگان اپليکيشنهاي بومي نوشت تا به دليل مشکلاتي که ويز با آن روبهرو بود، فرصتي که با فيلترينگ در اختيار آنها قرار داده شده را غنيمت شمرده و در نبود رقيب قدرتمند خارجي، «ويز»هاي ايراني به کاربران عرضه کنند.
اپليکيشن ويز يک برنامه مسيرياب بر مبناي GPS با قابليت راهنمايي لحظهبهلحظه براي گوشيهاي هوشمند است اما در شرايطي که تاکسيهاي اينترنتي از آن به عنوان برنامهاي با قابليت نمايش ترافيک استفاده ميکردند، سال گذشته از کافهبازار حذف شده و در نهايت به دستور مقامات قضايي با اين توضيح که حوزه سرويسهاي مکانمحور به دليل ارتباط نزديک با دادههاي باارزشي همچون دادههاي مکاني کاربران از اهميت بالايي برخوردار است و ويز يک ابزار جاسوسي متعلق به رژيم صهيونيستي است، فيلتر شد.
محمود واعظي - وزير وقت ارتباطات و فناوري اطلاعات - آن زمان درباره تصميم براي فيلترينگ ويز اظهار کرده بود: اين تصميم در کارگروه تعيين مصاديق مجرمانه رايانهاي گرفته نشده بود بلکه يک قاضي در اين باره حکمي را صادر کرده بود. ما با توجه به اينکه اين نرمافزار جايگزينهاي متعدد داشته اين دستور را اجرا کرديم. اگر زماني اين نرمافزار به کسبوکارها مربوط ميشد يا جايگزيني براي آن وجود نداشت ممکن بود ما مذاکراتي در اين خصوص داشته باشيم اما زماني که اين نرمافزار داراي جايگزين است چرا بخواهيم حتما از آن استفاده کنيم.
نخبگان ايراني دست به کار شدند
نبود نمونه ايراني باکيفيت در اين حوزه مشکلات بسيار زيادي براي هموطنان فارسيزبان ايجاد کرده است. اما به دليل حل نشدن نياز کاربران همچنان رانندگان با استفاده از روشهاي مختلف نظير استفاده از فيلترشکنهاي مختلف اقدام به استفاده از مسيرياب ويز ميکردند که مجبور به قبول سختيهاي استفاده از اين روش و پرداخت هزينههاي اضافه پهناي باند و تهيه ابزارهاي فيلترشکن بودند. به همين خاطر جمعي از نخبگان دانشگاه شريف اعلام کردند که تحت قالب مجموعه "دال" جمع شده و مسيرياب صوتي را ارائه کردند.
بنا بر اعلام مجموعه دال در بهمن 1395 شروع به فعاليت در حوزه سرويسهاي مکانمحور کرده و با نگاه به نياز روزافزون جامعه ايراني به مسيرياب فارسي که با توجه به ظهور تاکسيهاي اينترنتي نظير اسنپ و تپسي روزبهروز بر اهميت آن افزوده ميشد، تصميم به ارائه نقشه و مسيرياب صوتي به زبان فارسي گرفت. مسيرياب صوتي دال در قالب برنامه کاربردي تلفن همراه در بستر اندرويد اوايل مهر ماه به بازار عمومي ارائه شده و به گفته دست اندرکاران در اولين هفتههاي ارائه به بازار توانست حدود 10هزار کاربر را جذب کند.
نقشه فارسي، نمايش ترافيک لحظهاي راههاي کشور، امکان جستوجو بين مکانهاي مختلف، مسيريابي و پيشنهاد مناسبترين مسير بر اساس ترافيک لحظهاي جادههاي شهري، تخمين زمان رسيدن به مقصد بر اساس ترافيک راهها در طول مسير، ارائه راهنماي صوتي و دستورات راهنماي مسير به زبان فارسي در نقاط مختلف مسير، همراهي در طول سفر و نشان دادن لحظهاي مکان متحرک روي مسير، ذخيره مکانهاي مختلف به عنوان علاقهمندي و مسيريابي از بين موارد مورد علاقه و سابقه مسيرهاي قبلي و امکان مسيريابي مستقيم از ساير نرمافزارهاي تاکسيياب از ويژگيهاي اصلي مسيرياب صوتي دال است.
اين مسيرياب صوتي ويژگيهاي اصلي مورد نياز براي يک سفر را در اختيار کاربر قرار داده است و کاربران تنها با انتخاب مقصد خود مي توانند تا انتهاي مسير از راهنمايي اين مسيرياب استفاده کنند. از مزاياي استفاده از يک اپليکيشن بومي مورد تاييد علاوه بر فارسي بودن آن، اين است که طبعا کاربران نيازي به استفاده از فيلترشکن ندارند. همچنين با استفاده از دال دادههاي مکاني که از اهميت بالايي برخوردار هستند نيز در اختيار اپليکيشنهاي خارجي نظير ويز قرار نميگيرد.
فيلمهاي آموزشي نرمافزار دال در آپارات موجود است و کاربران براي دريافت مسيرياب دال ميتوانند به مارکتهاي داخلي بازار و ايراناپس مراجعه کنند.
اگرچه صرفنظر از کيفيت نرمافزار ايراني دال، اينکه خواهد توانست جايگزين مناسبي براي ويز فيلترشده باشد و يا با شنيدههايي که مبني بر رفع فيلتر ويز وجود دارد، آيا ميتواند گوي رقابت را از اين اپليکيشن قدرتمند خارجي و يا نمونههاي احتمالي داخلي بربايد، تلاش براي ارائه و جايگزيني يک نرمافزار بومي ارزشمند است؛ اما اقناع نياز کاربران هم از اهميت بالايي برخوردار است زيرا اگر نرمافزارهاي ايراني از کيفيت مناسبي برخوردار نباشند، حتي اگر در ابتدا به دليل بومي بودن به آنها توجه ويژهاي شود، با گذشت زمان عرصه را به رقيبان خارجي خود خواهند باخت.
منبع: isna.ir
-
سه شنبه ۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۶:۳۵ AM
-
۸۰۱ بازدید
-
-
چه خبر